ALIENO - ХИПЕРКОЛИ ОТ БЪДЕЩЕТО

ALIENO - ХИПЕРКОЛИ ОТ БЪДЕЩЕТО

Източник: ALIENO
/ Новини / Моторен спорт / Лукс / ALIENO

ALIENO разработва и произвежда електрически хиперколи с футуристичен спортен дизайн с мигновен УАУ! / WOW! ефект, състезателни възможности, роботизирани системи, активна аеродинамика, изкуствен интелект и феноменална мощност.

Основано през 2015 със седалище в България, ALIENO създава хиперколи от бъдещето, построени върху страстта, визията и познанията на основателя си, CEO и CTO, Ахмед Мерчев.

ALIENO електрически хиперколи имат брутално техническо превъзходство и са изцяло собствена in-house разработка на ALIENO Ltd, базирани на собствени иновативни патентовани технологии.

Името на бранда произлиза от италианската дума "alieno", която значи "извънземно". 

Тъй като електрическите хиперколи ALIENO са собствена in-house разработка на ALIENO Ltd, това позволява те да бъде произвеждани, подобрявани и усъвършенствани в рамките на компанията и да се гарантират и контролират пряко техните високи технически параметри и иновации във всеки аспект.

За постигане на поставените цели, ALIENO залага на собствени иновативни технологични решения и ноу-хау, собствени производствени мощности и собствен талантлив R&D, производствен и административен екип, с които се затваря целия цикъл, от идеята до реализацията на завършените комерсиални продукти.

В тази връзка, освен разработка и производство на електрическите хиперколи, ALIENO изгражда и собствена производствена фабрика с кампус, тестова писта и дизайнерско, изследователско и развойно (R&D) звено.

Фабриката на ALIENO, която е в процес на изграждане и разширяване, е разположена в Туховища, България, само на 3.5 км разстояние от централата на ALIENO в Слащен, България.

За производството на ALIENO хиперколите, във фабриката на ALIENO вече са доставени първите KUKA 6-осни индустриални роботи.

Очаква се, в рамките на следващите 24 месеца, ALIENO да представи от 8 до около 24 различни модели изцяло електрически хиперколи, средно по един нов модел на всеки 1-3 месеци. Те ще се предлагат на цени подобни на цените на дебютния първи модел ALIENO ARCANUM, като ще имат сходни на него технически и динамични характеристики, но изцяло различни екстериорни дизайни. С това ALIENO цели да обхване различни дизайнерски стилове и съответно да разшири обхвата на потенциалните си клиенти, предлагайки кола за всеки индивидуален вкус.

За разлика от други брандове, ALIENO не се ограничава до конкретен дизайнерски стил, а още от самото начало ще предложи модели във всеки от основните дизайнерски стилове, включително заоблени с меки форми, по-умерени и консервативни, агресивни форми с остри ръбове, брутално-агресивни и футуристични дизайни. Това е възможно, тъй като всички ALIENO хиперколи са изцяло custom hand made (направени ръчно по поръчка) в малки серии, съобразявайки се с предпочитанията на всеки индивидуален клиент. Освен това, всички модели с един и същ стил на тялото, например 2-door / 2-seater Coupe, се базират на една и съща основна модулна платформа, разработена и произведена от ALIENO, така че за промяната на екстериорния дизайн и предлагането на модели с различна визия, не е необходимо преработка на цялата поточна линия, което струва милиони, каквато нужда има при традиционните автомобилни производители.

Независимо от това разнообразие, водещия дизайнерски стил на ALIENO е агресивни форми с остри ръбове, с остри преходи между повърхнините, но не претрупани, а елегантни. Основните цветове на бранда са синьо, черно, сиво и карбон. Въпреки разнообразието и разликите в дизайнерските стилове, DNA на бранда е интегриран във всеки един от ALIENO моделите и осигурява хиперкола от бъдещето с брутално техническо превъзходство.

За обезпечаване на дейността си, ALIENO има текущ отворен инвестиционен рунд, с който цели привличането на 2 млн. EUR външни инвестиции в замяна на 10% дялово участие в компанията при текуща пазарна оценка на брада от 20 млн. EUR. Минималният възможен размер на инвестицията е 10 хил. EUR с които се придобиват 0.05% дял в компанията. Към Юли 2018, мажоритарен собственик на ALIENO е основателя, CEO и CTO, Ахмед Мерчев.


Този уебсайт анализира поведението на посетителите, т.е. използването на "бисквитки" за целите на измерване на обхвата, оптимизиране на офертата и персонализиране на съдържанието и рекламата. Партньорите ни за социални мрежи, рекламиране и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това, а в Политика за реклами да ги промените по всяко време. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате тази обработка на данните от оператора на сайта и трети страни да бъде оттеглена по всяко време за в бъдеще.
OK
Затвори