ALIENO разбули ARCANUM - електрическа хиперкола с 5221 hp, 8880 Nm и над 488 km/h

ALIENO разбули ARCANUM - електрическа хиперкола с 5221 hp, 8880 Nm и над 488 km/h

Източник: ALIENO
/ Новини / Блог / Моторен спорт / Технически / Лукс / ALIENO

ALIENO ARCANUM представяне: 

Въведение: 

ALIENO разбули своя първи дебютен модел носещ името ARCANUM. Основано през 2015 със седалище в България, ALIENO създава хиперколи от бъдещето. Името на бранда произлиза от италианската дума "alieno", която значи "извънземно". ALIENO ARCANUM е изцяло електрическа хиперкола, която в топ версията си е с мощност 5221 hp (3840 kW), 8880 Nm въртящ момент, максимална скорост от над 488 km/h (303 mph) и отношение мощност/тегло достигащо 2.64 hp/kg.

Името на модела произлиза от латинската дума "arcanum", която значи "тайната на тайните". Базиран е на иновативни ALIENO технологии и ноу-хау и е тип 2-door / 2-seater роботизирана изцяло електрическа хиперкола. Реално, първата от своя вид. Ахмед Мерчев, основател, CEO & CTO на ALIENO и главен конструктор на ARCANUM, споделя: "ALIENO ARCANUM е изцяло електрическа хиперкола от бъдещето с брутално техническо превъзходство, което е в основата на DNA на бранда ALIENO. Този наш първи дебютен модел, изразява ясно мисията на ALIENO да създава хиперколи с извънземни технологии от бъдещето в настоящето. ALIENO ARCANUM не следва правилата, а създава нови, осигурявайки изключително вълнуващо изживяване и наслада при шофиране. С това, той докосва не само сетивата, но и душата ви. Освен това, предвид интелигентността на колата постигната чрез ALIENO системите с изкуствен интелект вградени в нея, все едно имате на разположение свое извънземно, което е ваш пътеводител, бди над вас и ви учи как да достигнете пълния му потенциал докато го шофирате.

Версии:

Според мощността си, ALIENO ARCANUM е наличен в следните 4 версии достъпни за всички ALIENO модели: RP5 с мощност 5221 hp, RP4 с мощност 4351 hp, RP3 с мощност 3481 hp и RP2 с мощност 2610 hp. RP е съкращение от "Raw Power", докато съответното число след него (5, 4, 3, 2) показва ориентировъчната мощност на версията в хиляди конски сили. Времената за ускорение и други динамични характеристики ще бъдат допълнително обявени. 

Модификации:

Според предназначението си, всяка една от версиите е налична в 3 основни модификации: STR (Street), TRC (Track) и RCE (Race), чиито базови динамични характеристики са идентични, а се отличават по стандартите/хомологизациите на които отговарят. STR (Street) модификацията е street-legal car (кола одобрена за движение по обществената пътна мрежа) с глобална хомологизация. TRC (Track) модификацията е track day car (кола предназначена за ползване на писта) и не попада под никакви ограничения, каквито обикновено произтичат от хомологизацията. RCE (Race) модификацията е race car (състезателна кола) оптимизирана да покрие изискванията на конкретни състезателни шампионати, като ALIENO има готовност за пригаждането ѝ дори и за наследника на LMP1 категорията на 24 Hours of Le Mans и FIA World Endurance Championship, веднага щом правилата на шампионата позволят участието в него на изцяло електрически хиперколи с батерийно захранване, каквито ALIENO хиперколите са.

Иван Киров, CTP (Chief Test Pilot) и CSO (Chief Sales Officer) на ALIENO, споделя: "Дебютният ни първи модел ALIENO ARCANUM, определено е най-мощната хиперкола, която светът някога е виждал. Не само е най-мощната кола, но е и роботизирана и изцяло електрическа. Това означава, че във всички случаи е по-бърза, отколкото еквивалент по мощност, конвенционална кола с двигател с вътрешно горене. Това се дължи на високата ефективност на електромоторите и иновативните ALIENO технологии които вградихме в колата. Затова, при работата си по модела ARCANUM, се изправихме пред огромно предизвикателство и носим огромна отговорност за клиентите ни. Предизвикателството дойде от факта, че ние не само трябваше да направим нещо изключително по отношение на мощността на колата, което, разбира се, беше преди всичко много трудно технически, но ние също и главно трябваше да я направим използваема. Това, което искам да кажа, е, че трябваше да вградим тази мощност, по такъв начин, че да може да се използва от колата и шофьора. Какво би било използването на кола, която има толкова много мощност, но ако можете да използвате само малка част от нея. Или ако би била твърде опасна или трудна за шофиране. И тук дойде най-голямото предизвикателство в създаването на тази кола, тъй като трябваше да се уверим, че създаваме лесна за използване кола, която е управляема. Не само управляема, но и приятна за шофиране. Лесна за шофиране, гладка, забавна, приятна, безопасна или просто безупречна. По-висша във всяко едно отношение, от това, което сме виждали или управлявали досега. Просто перфектна. Всичко в тази кола се случва логично. Максималното ускорение е лесно постижимо от всеки, който купува колата. Колата е най-безопасната на пътя във всяко отношение. Тя е удивително стабилна и маневрена.  Спирането е гладко и също логично. Тя се чувства като нормална кола за всеки, който я кара. Разбира се, тя е и най-бързата, когато пожелаете. Най-голямото предизвикателство беше да направим колата да се държи като нормална кола, за да може да осигури на всеки максимално удоволствие от шофирането, което спомага за осигуряване на най-голяма безопасност."

Шаси и Тяло:

ALIENO ARCANUM има иновативно ALIENO шаси, изградено изцяло от pre-preg карбон и honeycomb ядро и се състои от карбонов монокок с карбонови предна и задна зони. Дъното е подсилено с Kevlar. Има структурни подсилвания и зони на деформиране за предни, задни, странични, горни и долни удари, както и карбонови предни и задни краш-структури. Освен с ниското си тегло, безопасност и здравина, шасито се отличава и с максимална устойчивост на усукване, а и позволява изграждане на лека и аеродинамична форма на екстериора.

Всички основни възли (елементи) на колата са роботизирани и се регулират електронно. Екстериорът е изграден изцяло от ALIENO роботизирани pre-preg карбонови панели. ALIENO ARCANUM има две ALIENO роботизирани pre-preg карбонови Butterfly крилати врати, ALIENO роботизирана интелигентна климатична система, ALIENO аеродинамични странични дигитални огледала, ALIENO предни и задни адаптивни матрични LED светлини и ALIENO роботизирани pre-preg карбонови джанти.

Оборудван е с ALIENO pre-preg карбонови, изцяло климатизирани, изцяло електрически регулируеми и с памет роботизирани спортни и състезателни седалки с мемори пяна, кожа и Alcantara. Разполага и с ALIENO бързо освобождаващ се pre-preg карбонов състезателен тип волан с напълно електрически регулируеми и с памет роботизирана кормилна колона и роботизирана кутия с педали, а и ALIENO роботизирано серво управление с променливо отношение, скоростно чувствително и режимно избираемо. Енчо Енчев, CDO (Chief Design Officer) на ALIENO и главен дизайнер на ARCANUM, споделя: "Подобно на всичко останало което правим в ALIENO, нашата цел с модела ARCANUM беше да създадем нещо уникално, нещо което не виждаш всеки ден и нещо което е с не надминати показатели. ARCANUM модела съчетава остри ръбове и меки извивки, което допринася за създаването на уникален и много отличителен дизайн. Цялата кола изглежда като изваяна скулптура, като всеки конструктивен елемент има своето функционално предназначение и не е сложен само за декорация. Общата форма на колата и ниската ѝ позиция спрямо пътя допринася за създаването на агресивна цялостна визия. Успяхме да постигнем този външен вид без да намаляваме удобството и ергономията на водача. ARCANUM е модел, който може да побере пилоти с височина над 2 метра (6'7"). Много малко хиперколи в днешно време осигуряват това. Цветовата схема, която подбрахме за разбулването на модела, е открит карбон със светло сини акценти на ключови места. За този проект, имахме няколко основни източника на вдъхновение. Първият е животинското царство и акулите в най-голяма степен. Ако се загледате в предната част на колата, ще забележите приликата. Върху предните калници се забелязват отвори за охлаждане, които много наподобяват на хриле. Друго интересно в дизайна е крепежния елемент свързващ задния спойлер, който е като перка на акула. Следващият извор на вдъхновение идва от американските военновъздушни сили. Естетиката на специални самолети като F-117 Night Hawk, F-22 Raptor и SR-71 Blackbird, играе ключова роля във формообразуването на ARCANUM. Последното влияние в дизайна, идва от култовата филмова поредица Междузвездни войни и конкретно шлема на Дарт Вейдър. Единственото нещо, което трябва да направите е да погледнете задницата на колата и да използвате въображението си."

ALIENO ARCANUM е наличен с няколко различни версии на интериора, подробности за които ще бъдат разкрити допълнително. Сред тях има както футуристични дизайни, така и поумерени и класически дизайни, които ще се предлагат и за останалите модели на ALIENO. С това се цели да се осигури оптимален избор за всеки клиент, тъй като когато става въпрос за вътрешното пространство на колата, където ALIENO клиента ще прекара по-голямата част от времето си, той не е ограничен само до един интериор който може да не хареса, а има възможност да избира от няколко различни, според собствените си предпочитания.

Интериорът е изграден от ALIENO pre-preg карбонови детайли, кожа и Alcantara. Технологиите от ARCANUM са налични и за останалите ALIENO модели, всеки от които има различен уникален екстериорен дизайн, с което ALIENO цели да обхване всички основни дизайнерски стилове, а не да се ограничава строго до един от тях. Целта тук отново е да се обхванат всички предпочитания на клиентите, а не да бъдат ограничени само до един екстериорен дизайн, който не е подходящ за всеки вкус. Освен избор на версията, модификацията и интериора, ALIENO ARCANUM може да бъде поръчан и с батерия, джанти, гуми, волан, седалки и дори задно антикрило по избор на клиента, измежду различните варианти предлагани от ALIENO. ARCANUM моделът, подобно на всички ALIENO модели, има изцяло модулна архитектура позволяваща неограничено допълнително модифициране, и разбира се, бъдещи подобрения с най-новите технологии. 

Аеродинамика: 

ALIENO ARCANUM има иновативна ALIENO активна, роботизирана и адаптивна аеродинамика с множество активни роботизирани елементи, клапи и механизми, част от които са видими в екстериора, докато други се намират вътре в колата. Тази иновативна технология, спомага за подобрено движение и умело направление на въздуха около колата, с цел повишаване на стабилността и притискането на колата към пътя. В зависимост от ситуацията, това притискане може да бъде лесно и прецизно коригирано, с цел постигане на по-висока скорост. 

Задвижваща система:

ALIENO ARCANUM се задвижва от иновативна ALIENO direct drive електрическа задвижваща система, реализирана с от 3 (при версията RP2) до 6 (при версията RP5) електромотори на всяко колело поотделно. Общо от 12 електромотора (при версията RP2) до 24 електромотора (при версията RP5). Електромоторите са свързани помежду си с обща свързваща ос, за предаване на движението към съответното колело чрез полуоска. Вместо един голям електромотор се използват няколко по-малки, които се управляват индивидуално (всеки от отделен мотор-контролер) според нуждите, което значително увеличава възможностите и ефективността на колата във всички нейни режими и скорости на движение, като ефективността достига до 97%. Използваните електромотори са тип променливотокови трифазни аксиални (axial flux) електромотори с мощни постоянни магнити, които осигуряват текущия технологичен максимум като мощност и въртящ момент за единица тегло и обем, тъй като съчетават много голяма мощност с много голям въртящ момент на електромотора в много ниско собствено тегло и малък обем на електромотора. Имат почти неограничен експлоатационен живот и максимален въртящ момент от 0 до максималните си обороти. 

Задвижващата система има 3 различни основни режими на задвижване (Street, Track и Race), които се активират в зависимост от целевото използване на колата и желаните динамични характеристики предпочитани от шофьора. Във всеки един от тези режими, чрез промяна на натоварването на съответните предни и задни електромотори (електромоторите свързани към предните колела и електромоторите свързани към задните колела), се осигурява възможност за прецизна промяна на разпределението на мощността между предните колела и задните колела от 0% до 100% и от 100% до 0% съответно. При всяка една от тези комбинации, системата за управление има възможност да осигури енергийно ефективно задвижване на колата. Освен това, в системата за управление е реализирана иновативна ALIENO реално-времева (real-time) система за векторно управление на въртящия момент на всяко колело поотделно, благодарение на индивидуалното и директно задвижване чрез електромотори на всяко колело (от 3 до 6 електромотори на колело) и липсата на механични редуктори съдържащи тежки и обемисти механични детайли с триещи се части. Предвид ALIENO direct drive задвижването, въртящия момент на задвижващата система и на колелата е идентичен и е 8880 Nm при версията RP5, 7400 Nm при версията RP4, 5920 Nm при версията RP3, и 4440 Nm при версията RP2, като на практика е наличен от 0 до максималните обороти на електромоторите, т.е. при всяка скорост на колата. 

Батерия:

ALIENO ARCANUM се захранва от иновативна ALIENO батерия съставена от Graphene LiPo клетки и супер кондензатори. Graphene LiPo клетките са изградени чрез нанотехнологии формиращи graphene (единичен слой от въглеродни атоми, разположени в шестоъгълна решетка). В сравнение със стандартните LiPo клетки, Graphene LiPo клетките са способни да поддържат по-голяма изходна мощност, имат по-висока енергийна плътност, по-ниско вътрешно съпротивление, по-високи скорости на разреждане и зареждане, по-дълъг жизнен цикъл, а и остават похладни и по-стабилни при пълно натоварване и пикови режими на работа. Супер кондензаторите, акумулират енергия от електромоторите по време на спирането на колата и я отдават обратно на задвижващата система при нужда, основно в пиковите динамични режими - при потегляне, ускорение и спиране на колата. Батерията е налична в следните 3 варианти: SBP (Street Battery Pack) с капацитет 180 kWh, TBP (Track Battery Pack) с капацитет 120 kWh и RBP (Race Battery Pack) с капацитет 60 kWh. Те покриват всички практически нужди: SBP батерията осигурява голям пробег, достигащ до 1020 km с едно зареждане, TBP батерията осигурява пробег от няколко обиколки на писта, а RBP батерията осигурява минимално тегло и съответно максимални динамични характеристики на колата по време на състезания.

При максимално натоварване в режим Race, с едно презареждане, в зависимост от батерията с която е оборудван (вариант RBP, TBP или SBP), версията и модификацията му, ARCANUM може да завърши от 1 до 3 пълни обиколки на пистата Nürburgring (на която се провежда състезанието 24 Hours Nürburgring) и от 2 до 6 пълни обиколки на пистата Circuit de la Sarthe (на която се провежда състезанието 24 Hours of Le Mans). Максималното напрежение на батерията е 800V, като тя е проектирана да доставя огромна мощност, която при SBP варианта достига до 11.7 MW непрекъсната мощност и 23.4 MW пикова мощност. Освен това, батерията е способна да абсорбира и огромна мощност по време на зареждане и регенеративно спиране, достигаща до 2.7 MW при SBP варианта.

Батерията се състои от няколко ALIENO Plug & Play заменяеми модули, като колата автоматично настройва параметрите си според броя и състоянието на поставените модули. Възможно е и поставянето на различен брой модули, с цел осигуряване на междинни капацитети между трите базови варианти на батерията. В този случай, при посочен желан брой модули, "извънземното" насочва потребителя къде точно да постави тях, с цел осигуряване на максимална стабилност и нисък център на тежестта на колата, а и постигане на оптимално разпределение на тежестта между предната и задната оси.

Минималният капацитет на батерията, който е нужно да бъде наличен за достигане на максимална мощност на колата, е 30 kWh за RP5 версията, 25 kWh за RP4 версията, 20 kWh за RP3 версията и 15 kWh за RP2 версията, което осигурява възможност за съществено оптимизиране на теглото и динамичните характеристики на колата на писта по време на track days и при състезания (чрез поставянето само на необходимия за конкретната цел брой батерийни модули). ALIENO Plug & Play заменяемите модули, осигуряват и възможност за лесна замяна и ъпгрейд на батерията с нова. Притежават множество вградени обезопасителни и защитни системи.

ALIENO ARCANUM разполага с няколко различни възможности за зареждане на батерията, включително безжично индуктивно, 3-phase 22 kW бордово и 350 kW DC Combo (CCS). По избор е налична и 400 kW DC CHAdeMO. С 350 kW DC Combo (CCS) зарядна станция, от 0 до 100% SoC (State of charge), SBP батерията се зарежда за 30 min, TBP батерията за 20 min, а RBP батерията за 10 min. Освен това, батерията е така проектирана, че със специална ALIENO DC зарядна станция (900 kW DC за RBP батерията, 1800 kW DC за TBP батерията и 2700 kW DC за SBP батерията) проектирана и изграждана от ALIENO по поръчка на клиента, може да бъде заредена от 0 до 100% SoC за 4 min, и от 0 до 80% SoC за 3.2 min. 

Размери, Тегло и отношение мощност/тегло: 

ALIENO ARCANUM е с дължина 5240 mm, ширина 2180 mm (без и със ALIENO аеродинамичните странични дигитални огледала) и междуосие 3100 mm. Височината на колата, в зависимост от настройката на отстоянието от земята, варира от 1170 mm до 1200 mm в режим Race, от 1190 mm до 1230 mm в режим Track и от 1220 mm до 1270 mm в режим Street. Отстоянието от земята на колата, е изцяло електрически регулируемо, като отпред и по средата на колата може да бъде настроено от 60 mm до 90 mm в режим Race, от 80 mm до 120 mm в режим Track и от 110 mm до 160 mm в режим Street, докато отзад е с 40 mm поголямо. Теглото на колата, варира в зависимост от версията и модификацията ѝ, като започва от 1620 kg. При всички версии и модификации е постигнато отношение мощност/тегло по-голямо от 1 hp/kg, като то варира в диапазона от 1.04 hp/kg до 2.64 hp/kg, в зависимост от версията и модификацията на колата. 

Системи за безопасност: 

Освен с общо 8 въздушни възглавници (4 за шофьора и 4 за пътника) и 2 броя 5-точкови колани (по един за шофьора и пътника), ALIENO ARCANUM разполага и с множество иновативни ALIENO структурни, динамични и активни интелигентни системи за безопасност. 

Усъвършенствани системи за подпомагане на водача (ADAS): 

ALIENO ARCANUM разполага с множество иновативни ALIENO ADAS системи (Advanced driverassistance systems), главната от които е наречена ALIENO Artificial Intelligence (AAI) или "The Alien" (TA). Реално колата е "извънземно" ("извънземен робот", "интелигентен робот на колела"), което спомага шофьора, предпазва го от грешки и го учи как да подобри своите шофьорски навици, умения и стил на шофиране, с цел усвояване и използване на пълния потенциал на колата. ARCANUM има множество специализирани сензори и извършва непрекъсната реалновремева (real-time) диагностика и опознаване не само на външната заобикаляща го среда и вътрешната среда в колата, но и на всичките си системи, като прави и своя пълна самодиагностика, с цел предричане на повреди и опасни ситуации, и справяне с извънредни ситуации.

ADAS системите на ARCANUM получават информация от множеството сензори с които е оборудвана колата, сред които 17 камери, 1 LiDAR, 8 радари, 1 GPS сензор, 1 IMU сензор и голям брой други датчици. ARCANUM има ALIENO предно стерео зрение, изградено от модул с 2 камери и 1 LiDAR, монтирани от вътрешната страна зад горната централна част на предното стъкло. Той има също и ALIENO задно стерео зрение, състоящо се от 2 камери, монтирани в горната част на задния трети стоп на колата. Зрението на колата във всички посоки се допълва и от ALIENO аеродинамични ляво и дясно странични дигитални огледала, всяко от които вместо със стандартно огледало е оборудвано с по 5 камери комбинирани в аеродинамичен детайл. Те служат и за безключов достъп до колата, реализирано чрез лицево, ирис и ретина разпознаване, разпознаване на говор и пръстов отпечатък, и позволяващ задаването на различни нива на сигурност.

Освен това има и камери и други сензори, които наблюдават обстановката в кабината, състоянието и емоциите на шофьора и пътника. Те служат за безключово стартиране на колата и диагностициране на състоянието на шофьора и пътника. 

Окачване: 

ARCANUM има предно и задно иновативно ALIENO роботизирано окачване с double wishbone и pushrod, rocker arm и регулируем anti-roll bar. Електронно регулируеми амортисьори и активна ride-height, напълно независима за всяко колело. С памет, фабрични режими и персонализирани потребителски режими. По избор е налична и пневматична система за бързо повдигане с 4 въздушни крика за лесно обслужване в бокса по време на състезания на писта. 

Спирачни системи:

ALIENO ARACANUM има три спирачни системи: ALIENO хидравлична спирачна система, ALIENO регенеративна електромагнитна спирачна система (за която се очаква да се превърне в основната спирачна система в бъдеще при всички ALIENO модели) и ALIENO роботизирана въздушна спирачна система. По избор е налична и четвърта спирачна система - ALIENO въздушна парашутна спирачна система с drag racing спирачни парашути. ALIENO хидравличната спирачна система се базира на еднакви по размер и характеристики спирачни апарати и спирачни дискове на предните и задните колела, а именно високоякостни алуминиеви фиксирани спирачни апарати с 10 титаниеви pistons (по избор са налични и титаниеви спирачни апарати) и огромни carbon-ceramic спирачни дискове с диаметър 440 mm (17.32") и дебелина 40 mm (1.57").

По избор са налични и други размери и carbon-carbon спирачни дискове. Иновативната ALIENO регенеративна електромагнитна спирачна система е реализирана от системата за управление с мотор-контролерите, чрез използване на електромоторите в генераторен режим (при пасивно спиране с рекупериране и акумулиране на енергия), а и чрез принудително завъртане на електромоторите в обратна посока на посоката на движение на колата (при активно спиране с изразходване на енергия). При пасивно спиране с рекупериране и акумулиране на енергия, системата за управление превключва част или всички електромотори в генераторен режим. Рекуперираната енергия генерирана при спиране, се акумулира в батерията и супер кондензаторите, които се дозареждат от енергията усвоена в процеса на спиране (енергията получена от електромоторите работещи в генераторен режим). Пасивно спиране с рекупериране и акумулиране на енергия, се прилага при по-плавно постепенно спиране на колата (плавно намаляване на скоростта на движение на колата). При активно спиране с изразходване на енергия, част или всички от електромоторите се завъртат принудително в обратна посока на посоката на движение на колата, за да се постигне спирачна сила върху колелата. При това, може да се изразходва и енергия от батерията и супер кондензаторите, в случай че генерираната по време на спирането енергия (от електромоторите работещи в генераторен режим) се окаже недостатъчна. Активно спиране с изразходване на енергия, се прилага при по-рязко агресивно спиране, когато се цели колата да спре за възможно по-кратко време с възможно по-къс спирачен път.

Иновативната ALIENO роботизирана въздушна спирачна система, е реализирана чрез множеството активни роботизирани елементи, клапи и механизми формиращи иновативната ALIENO активна, роботизирана и адаптивна аеродинамика на колата. Това включва и роботизираното задно антикрило, което заема различни позиции в зависимост от нуждите, като осигурява не само максимално сцепление в завой или при максимална скорост, но и действа като мигновена въздушна спирачка при нужда от екстрено спиране. 

Джанти и гуми:

За осигуряване на възможно по-добро сцепление с пътната настилка, ALIENO ARCANUM има изключително широки предни и задни гуми (които са еднакъв размер) монтирани на ALIENO роботизирани pre-preg карбонови джанти. STR (Street) модификацията се предлага с 21" джанти и гуми размер 355/25ZR21, но по избор са налични и гуми размер 325/30ZR21, а също и 20" джанти и гуми размер 345/30ZR20. TRC (Track) модификацията се предлага с 20" джанти и гуми размер 345/30ZR20, но по избор са налични и 21" джанти и гуми размер 325/30ZR21. Race (RCE) модификацията се предлага с 19" джанти и състезателни сликове по избор на клиента. Иновативните ALIENO роботизирани pre-preg карбонови джанти, освен с ниското си тегло, уникален дизайн, Center Lock закрепване, здравина и максимална устойчивост на усукване, се характеризират и с роботизирана конструкция със защитни механизми и вградени сензори взаимодействащи си с интелекта на колата ("извънземното"), с цел предричане и установяване на повреди в гумите, джантите и спирачките, и минимизиране на поражения при дисбаланс, загуба на налягане, износване, прегряване, спукване или разкъсване на гума по време на движение на колата. ARCANUM извършва непрекъсната реално-времева (realtime) диагностика на всичките си възли, включително гумите, джантите и спирачните си системи, като адаптира поведението си спрямо състоянието им. 

Наличност: 

ALIENO произвежда ARCANUM само с предварителни потребителски поръчки, каквито вече приема. Всяка от колите се сглобява изцяло ръчно от екипа на ALIENO, но компонентите за колата се произвеждат на високотехнологични машини във фабриката на ALIENO в България, която е в процес на изграждане и разширяване. 

Цена:

ALIENO ARCANUM е наличен за предварителни поръчки при следните базови цени: 750 000 EUR за версията RP2, 1 000 000 EUR за версията RP3, 1 250 000 EUR за версията RP4 и 1 500 000 EUR за версията RP5. Срокът за доставка варира от 18 до 30 месеца, в зависимост от избраната модификация (STR, TRC или RCE) и останалите предпочитания на клиента.


Този уебсайт анализира поведението на посетителите, т.е. използването на "бисквитки" за целите на измерване на обхвата, оптимизиране на офертата и персонализиране на съдържанието и рекламата. Партньорите ни за социални мрежи, рекламиране и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това, а в Политика за реклами да ги промените по всяко време. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате тази обработка на данните от оператора на сайта и трети страни да бъде оттеглена по всяко време за в бъдеще.
OK
Затвори