Ферари 488 Pista Spider бе официално представен в Париж

Ферари 488 Pista Spider бе официално представен в Париж

/ Новини / Лукс / Ferrari

 Една от най-дългоочакваните автомобилни премиери в Европа е вече факт. По време на официалното откриване на автомобилното изложение в Париж, публиката се срещна официално очи в очи с модела 488 Pista Spider.

Както винаги, италианският производител на луксозни возила доказа, че знае как да накара публиката да ахне от възхищение. Изящните екстериорни форми, запазена марка на Ферари, се преплитат с аеродинамичните елементи - придавайки на колата стабилност и мощ на пътя. Под капакът се крие мощен 3.9-литров двигател, който вади наяве впечатляващите 720 коня. Отчасти, пъргавината на този модел се дължи и на сравнително олекотената му маса от 1485 кг. Скоростната кутия е автоматична 7-степенна DCT.

488 Pista Spider ускорява от 0 до 100 км/ч за невероятните 2.85 секунди и стига максимална скорост от 340 км/ч.

Интериорът на колата е не по-малко впечатляващ - луксозен кожен салон, елементи от карбон ови нишки, ултра модерна озвучителна и навигационна система. Голяма част от функциите, застъпени в системите за управление на автомобила са взаимствани от предния модел. Това, което обаче го отличава е липсата на стъклен капак над двигателя на колата - десйтвие, продуктувано от желанието максимално да се олекоти автомобила. Също така, спирачният път на новото 488 Pista Spider е с 1 метър по-малък отколкото на предния модел - метър, който обаче може да бъде от огромно значение, когато става дума за човешки живот.

Според Ферари, 488 Pista Spider е най-мощният от всички Spider модели излезли от фабриката.


Този уебсайт анализира поведението на посетителите, т.е. използването на "бисквитки" за целите на измерване на обхвата, оптимизиране на офертата и персонализиране на съдържанието и рекламата. Партньорите ни за социални мрежи, рекламиране и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това, а в Политика за реклами да ги промените по всяко време. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате тази обработка на данните от оператора на сайта и трети страни да бъде оттеглена по всяко време за в бъдеще.
OK
Затвори