Новото Renault KOLEOS: Повече стил и комфорт за големия SUV на Renault

Новото Renault KOLEOS: Повече стил и комфорт за големия SUV на Renault

Източник: Renault
/ Новини / Renault

Със своя надежден дизайн, комфорт и изключителна динамика, Renault KOLEOS успешно се наложи в сегмента на големите SUV автомобили. Моделът предлага офроуд проходимост благодарение на трансмисия със задвижване на всички колела, която се възползва от експертния опит на Алианса.

Две години след като навлезе на европейския пазар новото Renault KOLEOS е по-добро във всяко отношение - с по-изявен екстериорен дизайн и усъвършенстван интериорен комфорт. Моделът е оборудван с по-мощни и икономични нови двигатели и повече технологии. Новото Renault KOLEOS въплъщава ценностите на гамата на Renault. Версията INITIALE PARIS отразява целия експертен опит на Renault в сферата на елегантността, изтънчеността и комфорта.

Екстериорен дизайн

По-изявен стил за новото Renault KOLEOS

Дизайнът на Renault KOLEOS е един от основните критерии за покупка на клиентите. Със своя елегантен външен вид, атлетични рамене и стилно купе той отговаря на всички критерии за голям SUV автомобил и напълно покрива очакванията и изискванията на клиентите си. Новото Renault KOLEOS има по-изявен стил и по-силно присъствие.

По-отличителна предна част

Предната част на новото Renault KOLEOS включва по-изразена предна решетка. Нови хромирани елементи преминават по цялата дължина на бронята и стигат до хромираните кантове на фаровете за мъгла. В долната си част бронята има нова, по-впечатляваща защитна кора, която акцентира авантюристичния вид на автомобила.

Хармония между предната и задната част

Задната част на новото Renault KOLEOS е преработена, със защитна кора, обхващаща и част от бронята и напречни хромирани елементи, които подхождат на предната част. Третият стоп е удължен. Новото Renault KOLEOS запазва двойния хромиран ауспух, който му придава спортен вид. 

Нови алуминиеви джанти и нов цвят

Новите алуминиеви джанти - 18-инчови Taika със сиво покритие с ефект „диамант“ и 19-инчови Kavea с черно покритие с ефект „диамант“ - придават на новото Renault KOLEOS завършен вид. Моделът предлага и нов екстериорен цвят Vintage Red, който подчертава пропорциите и линиите на новото Renault KOLEOS с богати и дълбоки оттенъци, вариращи от черно до червено.

Отличителни характеристики

Новото Renault KOLEOS запазва отличителни характеристики като C-образния светлинен подпис, хромираното покритие, продължаващо хоризонтално по целия калник, което визуално удължава предния капак, и нови хромирани елементи на калниците. В допълнение, екслузивното ниво на оборудване INITIALE PARIS предлага специфични стилови характеристики като 19-инчови джанти с покритие с ефект „диамант“ и надпис INITIALE PARIS на предната решетка и елементите на предните калници. Запазен е ексклузивният за версията цвят Amethyst Black. 

Интериорен дизайн

Фокус върху комфорта в автомобила

Специално внимание към детайла е отделено на изработката на купето на новото Renault KOLEOS, включително елементи от сатиниран хром на волана, скоростния лост и въздуховодите, както и меки материали в арматурното табло и облицовката на вратите. Новото Renault KOLEOS запазва щедрите пропорции и просторност, а ключови характеристики в купето са усъвършенствани за максимален комфорт.

Просторен и приветстващ SUV

С дължина от 4670 мм и междуосие от 2710 мм новото Renault KOLEOS е проектирано да осигурява възможно най-много интериорно пространство за пътниците и багажа им. Пътниците на задната седалка имат достатъчно пространство за главата, раменете и лактите. Пространството за коленете, което е най-доброто в класа с 289 мм, си остава същото. Новото Renault KOLEOS вече предлага задна седалка с регулиране на наклона в две позиции, която позволява на пътниците да пътуват в комфорт на дълги разстояния. За да се подчертае усещането за простор, новото Renault KOLEOS може да бъде оборудвано със стъклен панорамен покрив.

По-удобни седалки

Предните седалки на новото Renault KOLEOS вече могат да се удължават с регулираща възглавница, а широките подглавници Relax увеличават максимално опората. В допълнение освен функциите за подгряване и вентилация, седалката на водача вече включва и опция за масаж.  

Интелигентна функционалност

С дръжки, разположени в багажника, системата Easy Break позволява бързо сгъване на задната седалка в съотношение 1/3-2/3. Товарният капацитет варира от 498 дм3 VDA (579 л) с вдигнати пет седалки до 1706 дм3 (1795 л) със сгъната задна седалка. Багажникът предлага интелигентна функционалност с повдигнат под на нивото на прага за товарене, за да осигури равен товарен отсек. Новото Renault KOLEOS има и множество отделения за съхранение (общо 35 л), включително 11-литрова жабка и 7-литрово отделение в централната конзола. Отпред има подгряващи и охлаждащи поставки за чаши.

Двигатели

Ново поколение по-икономични, високопроизводителни двигатели Blue dCi 

Два нови двигателя Blue dCi 

Новото Renault KOLEOS е оборудвано с ново поколение двигатели Blue dCi, снабдени с най-новите технологии за контрол на замърсяването, включително система за селективна каталитична редукция (SCR), считана за най-ефективната система за последваща обработка на азотни оксиди (NOx). Тази технология намалява емисиите на фини частици, без да се отразява на динамиката.

Произвеждани в завода в Клеон, Франция, двигателите предлагат две нива на мощност: 

- Blue dCi 150 X-Tronic: гъвкав, плавен и тих, този двигател със 150 к.с. изпъква със своята функционалност и икономичност във всякакви ситуации. Предлаган във вариант със задвижване на две колела (задвижване на предните колела), той отделя 143 г CO2 на километър (стойности съгласно тестовете WLTP, съпоставени с NEDC).

- Blue dCi 190 X-Tronic All Mode 4x4-i: предлагайки с 15 к.с. повече от предходното поколение, новото Renault KOLEOS продължава да се позиционира успешно на пазара. Този двигател предлага изключителна динамика и комфорт при шофиране. Комбиниран с трансмисия със задвижване на всички колела, той отделя 150 г CO2 на километър (стойности съгласно тестовете WLTP, съпоставени с NEDC). 

Стандартна автоматична трансмисия X-Tronic

Двигателите Blue dCi на новото Renault KOLEOS са съчетани със свръхмодерната автоматична трансмисия X-Tronic. Адаптирана за употреба в Европа, тя предлага по-голяма гъвкавост в града, за да намали разхода на гориво и да подобри комфорта при шофиране в сравнение с традиционните автоматични трансмисии. Трансмисията X-Tronic предлага по-плавно усещане при шофиране, гарантирайки безпроблемно ускорение без рязка смяна на предавката и намалявайки шума от форсирането на двигателя.

Шофиране

Новото Renault KOLEOS избира функционалността

Интелигентна 4WD трансмисия

Проектирана и разработена от Алианса, системата All Mode 4x4-i на новото Renault KOLEOS вече се е доказала в милиони автомобили на Алианса, продадени в цял свят. Системата за задвижване на всички колела гарантира постоянен контрол над сцеплението между колелата и пътя, за да осигури върхова управляемост във всякакви ситуации. Новото Renault KOLEOS позволява на водачите ръчно да зададат режима на трансмисията: 

  • Режим на задвижване на предните колела (2WD): само предните колела се задвижват, независимо от условията на сцепление на пътя, което намалява разхода на гориво; 
  • Автоматичен режим (4WD): електронните системи в автомобила автоматично разпределят въртящия момент между предната и задната ос спрямо сцеплението и условията на шофиране (до 50% от въртящия момент може да бъде прехвърлен към задните колела); 
  • Режим Lock (4WD): централният диференциал се заключва и гарантира разпределение на въртящия момент 50/50 между предните и задните колела. Този режим може да се използва само в екстремни условия и при ниско сцепление (сняг, кал, пръст, пясък) и работи само при ниска скорост. 

Истински офроуд възможности

Новото Renault KOLEOS предлага 190 мм пътен просвет, един от най-големите в тази категория, а късите надвеси осигуряват преден и заден ъгъл на заход от съответно 18° и 25°. Така автомобилът демонстрира истинска офроуд проходимост при шофиране по неравни пътища и пресечен терен.  

По-безопасно пътно поведение

Системата All Mode 4x4-i на новото Renault KOLEOS не само увеличава офроуд проходимостта, но и подобрява пътното поведение, за да предложи по-голяма стабилност и безопасност. В Автоматичен режим всички сензори постоянно следят ускорението, отклонението и ъгъла на волана. Разпределението на въртящия момент между предните и задните колела след това се регулира, за да осигури по-добро сцепление.

Изключителна надеждност

Новото Renault KOLEOS е преминало различни тестове за издръжливост и качество, за да се гарантира максимална надеждност както на пътя, така и извън него. Изминати са 150 000 км в екстремни метеорологични условия: студ (-25°C), жега (+40°C), голяма надморска височина (+2500 м), слънце и прах. Проведени са и интензивни лабораторни симулации на над 400 000 км. 

Технологии

Новите технологии осигуряват на новото Renault KOLEOS по-голяма безопасност, свързаност и комфорт. 

Всеобхватна гама от системи в помощ на водача

Новото Renault KOLEOS включва всеобхватна гама от системи в помощ на водача (ADAS). Той вече е оборудван със система за предупреждение при пресичане на осевата линия (LDW), система за предупреждение при наличие на обект в сляпата точка (BSW), система за разпознаване на пътните знаци (TSR), система за автоматично превключване на къси/дълги светлини (AHL), 360° камера и система Easy Park Assist (EPA). От септември 2018 г. гамата се допълва от адаптивен круиз контрол (ACC) като стандартно оборудване във всички версии и система за сигнализация при умора на водача (TDW). Активният спирачен асистент (в градски и извънградски условия) включва система за разпознаване на пешеходци в града. 

Интелигентни светлини LED Pure Vision

Новото Renault KOLEOS може да бъде оборудвано с предни фарове LED Pure Vision, които могат да функционират както като къси, така и като дълги светлини. Дневните светлини допълват уникалния им вид. Нощем технологията е с 20% по-мощна от стандартните халогенни светлини, което значително подобрява видимостта. Задните дневни и нощни светлини включват технология Edge Light, която има триизмерен ефект за ясна и ярка светлина от разстояние и отблизо.

Apple CarPlay на цял екран

Системата R-LINK 2 за навигация и мултимедия се предлага в два размера (в зависимост от версията) - 7-инчов хоризонтален или 8,7-инчов вертикален екран. Съвместима с Apple CarPlay и Android Auto, функцията за репликиране на съдържание от смартфона на екрана вече е вертикална за по-лесно разчитане, с Apple CarPlay на цял екран. Новото Renault KOLEOS е оборудвано със система за гласово разпознаване, която се активира от волана за лесно управление на навигацията, телефонните обаждания, приложенията, имейлите и радиото. В R-LINK Store клиентите могат да открият каталог с приложения, специално създадени за употреба в автомобила, включително популярната навигационна система Waze. За по-голямо удобство вече и двата USB порта са разположени под централната конзола в основата на скоростния лост.

Аудиосистема Bose® по поръчка

Версията INITIALE PARIS на новото Renault KOLEOS е оборудвана с уникална аудиосистема Bose®, състояща се от 13 високоговорителя. Технологията Bose Centerpoint® възпроизвежда автентичен и ясен звук със степен на акустичен реализъм, близка до тази на живото музикално изпълнение. Водачът и пътниците са заобиколени от богат и балансиран звук, независимо от позицията им в купето.


Този уебсайт анализира поведението на посетителите, т.е. използването на "бисквитки" за целите на измерване на обхвата, оптимизиране на офертата и персонализиране на съдържанието и рекламата. Партньорите ни за социални мрежи, рекламиране и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това, а в Политика за реклами да ги промените по всяко време. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате тази обработка на данните от оператора на сайта и трети страни да бъде оттеглена по всяко време за в бъдеще.
OK
Затвори