Виетнамското чудо VinFast с впечатляващо представяне в Париж

Виетнамското чудо VinFast с впечатляващо представяне в Париж

/ Новини / Лукс

В първия ден от Парижкото автомобилно изложение се състоя и официалното представяне на една напълно нова марка - виетнамската VinFast. Компанията представи двата флагмана с които възнамерява да се установи и развива на автомобилния пазар - седанът LUX A2.0 и сувът LUX SA2.0. 

Имената и на двата автомобила носят в себе си част от техническите спецификации - а именно техните двигатели A2.0 (на седана) и SA2.0 (на SUV-a), всеки от който е 4-цилиндров. Според официалното изявление на производителя, седанът притежава внушителните 235 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за 8.9 секунди, а SUV-a цели 309 коня и ускорение от 0 до 100 км/ч за 7.1 секунди. Към двата автомобила са добавени и автоматични 8-степенни ZF трансмисии. Тепърва се очаква да бъдат обявени официално пълните данни на всяка една от колите. 

И двете представени коли впечатляват с изтънчеността на дизайна си - благодарение на колаборацията с дизайнерското студио на Пининфарина. Това означава само едно - изпипани до съвършенство детайли. LUX A2.0 може да се похвали с деликатни плавни форми, привличащи вниманието хромирани елементи и минималистични предни и задни светлини. LUX SA2.0, от своя страна носи по-спортен и внушителен характер, който разплава желанието за пътешествия.  

Освен двете премиерни коли, виетнамската VinFast смята да фокусра вниманието си и върху изработката на малки градски електрически автомобили и автобуси. Официално бе и потвърдено, че VinFast си е подсигурил и лиценз за продажба на автомобилите си на Острова под името Vauxhall Viva.

Интересен факт: За изработката на автомобилите си, компанията VinFast си партнира с BMW, Pininfarina, Bosch, Siemens и Magna.


Този уебсайт анализира поведението на посетителите, т.е. използването на "бисквитки" за целите на измерване на обхвата, оптимизиране на офертата и персонализиране на съдържанието и рекламата. Партньорите ни за социални мрежи, рекламиране и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това, а в Политика за реклами да ги промените по всяко време. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате тази обработка на данните от оператора на сайта и трети страни да бъде оттеглена по всяко време за в бъдеще.
OK
Затвори